Senior Business Consultant

Solliciteer nu

Senior Business Consultant

Werken kun je overal, groeien doe je bij Webs.


Full-time · Eindhoven

Over de rol

Als Senior Business Consultant/Trusted Advisor bij Webs ben jij niet zomaar een consultant, maar ben jij de vertrouwde en ervaren adviseur voor onze klanten. Het is consultancy bedrijven op topniveau. Je bent proactief in het meedenken met onze klanten en geeft de digitale transitie van hun bedrijven vorm. Op de assen People, Proces, en Technology weet jij hun commerciële processen te optimaliseren en het customer engagement te verhogen. Je gaat voorop in uitdagende digitaliserings trajecten waarbij denken, doen en leren samengaan.

Ondernemerschap, nieuwsgierigheid, vakmanschap en limbische verbindingen maken (what?) vormen de basis van je adviesvaardigheden. Met opdrachtgevers en gedreven collega’s werk je aan vernieuwende oplossingen. Dat geeft je energie om op topniveau te presteren. Jij bent een belangrijke speler in de groei van ons bedrijf. Jij krijgt daarom de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien in een snelgroeiend bedrijf. Je werkt samen met een team van enthousiaste en ervaren HubSpot professionals die samen streven naar het beste resultaat voor de klant. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Webs, de #1 HubSpot Consultancy Partner voor bedrijven die slimmer willen groeien. Webs bestaat uit een club van ruim 60 professionals die helemaal weg zijn van HubSpot en alles wat daaraan vastzit. Door HubSpot te implementeren en te integreren in de business helpen we B2B bedrijven het onbenutte commerciële potentieel om te zetten in business groei.Bij Webs hebben we de afgelopen jaren een prachtig en omvangrijk klantenportfolio opgebouwd en dat portfolio groeit nog steeds. Wil jij ook doorgroeien en je verder ontwikkelen dan moeten we echt met elkaar in gesprek. Niet wachten, doen!

Wie ben jij?

Jij bent een rasoptimist die al flink wat meters heeft gemaakt als consultant/adviseur in dienstverlening en daarmee aantoonbaar succes heeft geboekt. Zou helemaal mooi zijn als je dat rondom IT/software projecten hebt gedaan. Je bent empatisch en begrijpt dat adviseren gaat over vertrouwen. Dit komt bij jouw vanuit je hart (fijn mens) en hoofd (weet waar hij/zij het over heeft) waardoor mensen je hun problemen toe vertrouwen.

Jij maakt probleemloos connectie op verschillende niveaus. Of dat nou met directie, management en professionals is, ze vinden het fijn om met jou te schakelen. Daarnaast ben jij iemand die van ons kan leren, maar ook iemand waar wij nog veel van kunnen leren. Je bent sterk kennisgedreven, coachbaar en een teamplayer, je hebt lef en een commerciële drive. Bij jou gaat de klant voorop. En je doet dit alles met een glimlach want je hebt lol in wat je doet.

Wat ga je doen?

Een belangrijk kenmerk van de Senior Business Consultant is dat je meer doet dan alleen het oplossen van problemen. Je bouwt langdurige relaties op met onze klanten en fungeert als een sparringpartner op strategisch en tactisch niveau. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij de klant te overtuigen van jouw visie en adviezen die gebaseerd zijn op kennis en kunde rondom customer engagement, IT en business. Je bent dan ook niet alleen een adviseur, maar ook een coach en mentor voor onze klanten. Jij weet wat er speelt in de markt en kunt dit vertalen naar praktische en pakkende adviezen waarmee jij de strategische en tactische lijnen uitzet. Langs deze lijnen werk je samen met een team van enthousiaste en ervaren Webs professionals naar het beste resultaat voor de klant. Hier een korte omschrijving van je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Fungeren als vertrouwde adviseur en sparringpartner op strategisch en tactisch niveau voor klanten.
 • Het analyseren en doorgronden van klantvraagstukken en komen met inhoudelijke routes waar de klant ja tegen zegt. Je pakt als het ware de regie op de route voorwaarts bij de klant
 • Het voorop gaan in meerdere klantteams. Jij bent de Trusted Advisor die zowel inhoudelijk als op proces weet te schakelen, intern en extern.
 • Het actief bevorderen, naleven en uitdragen van jouw kennis en kunde rondom Business, IT en customer engagement ook weer intern en extern. Jij bent/wordt een Webs boegbeeld 

Wat breng je mee?

Jij brengt 5 tot 10- jaar hands-on consultancy ervaring in de dienstverlening in relatie tot customer engagement, IT en business. En dan het liefst in de B2B sector. Jouw ervaringen in combinatie met het #1 software product HubSpot en het Webs team worden een meer dan winnende combinatie. Dat is logisch denken wij. Als jij degene bent die wij zoeken dan beschik jij over de volgende competenties:

 • Je hebt een HBO of Universitair werk- en denkniveau, en een initiatief nemend karakter. Let’s do it!
 • Je hebt dan ook uitgebreide kennis van IT/Software oplossingen en hoe deze toe te passen binnen MKB+ bedrijven en dan specifiek op business en customer engagement processen.
 • Je hebt ondernemende kwaliteiten die maken dat je een volwaardig gesprekspartner bent voor klanten en je weet wat te doen om doelen te bereiken.
 • Je ziet kansen bij klanten en komt met plannen/visies om hierop in te spelen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent flexibel, je werkt goed zelfstandig maar bent zeker geen einzelgänger.
 • Je schakelt moeiteloos van operationeel en tactisch niveau naar strategisch niveau zowel intern als extern.
 • Je hebt een proactieve en gedreven persoonlijkheid met oog voor mensen en commercie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Als bovenstaande allemaal klopt dan is de rest natuurlijk alleen nog een formaliteit. Natuurlijk krijg je wat je verdient:

 • Een fijne werkomgeving in hartje centrum van Eindhoven
 • Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt een marktconform salaris (minimaal €4500 en hoger)
 • Een telefoon en Macbook van de zaak
 • Een mobiliteitsbudget of lease-auto
 • De mogelijkheden van hybride werken: werktijden en de plaats van werken zijn flexibel, zolang dit ervoor zorgt dat jij goed kunt presteren.
 • Veel vrijheid, verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden waarbij een informeel en enthousiast team je zorgvuldig begeleidt en helpt beter te worden.
 • Een jong en gemotiveerd team: een mooie mix van ervaren leiders en jonge honden die zich continu als professional blijven ontwikkelen door vakinhoudelijke en gedragstrainingen en opleidingen te volgen.
 • Één offline weekend per jaar: als we met het hele team naar Spanje gaan
 • Andere benefits zoals onder andere een bijdrage voor je sportabonnement, een goede oudedagsvoorziening, gezellige vrijdagmiddagborrels, vers fruit, koffie.
 • En voor de rest moet je er zelf wat van maken. Doen wij ook

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Senior Business Consultant? Push that button!