Ervaren Online Marketeer

Solliciteer nu

Ervaren Online Marketeer 

Werken kun je overal, groeien doe je bij Webs

Full-time · Eindhoven

Wil jij een job met veel afwisseling en uitdaging? Waarbij jouw online expertise ingezet wordt binnen commerciële teams bij verschillende B2B bedrijven? Een rol waarin je écht verschil kunt maken bij onze klanten vanuit een vertrouwde ‘thuisbasis’. Als online marketing expert help jij onze klanten bij hun transitie naar digitalisering en het stroomlijnen van marketing, sales en customer service processen. Je maakt daarbij slim gebruik van het moderne, geavanceerde, maar eenvoudig te gebruiken CRM software platform ‘Hubspot’.

Als Elite HubSpot Partner behoort Webs tot de absolute top. En als snel groeiende organisatie biedt Webs de ideale thuisbasis om jouw talenten verder te ontplooien. Daar zetten we dan ook vol op in bij deze rol als ervaren Online Marketeer.

We zijn op zoek naar een leergierige, ambitieuze, ervaren online marketeer die onze B2B klanten helpt groeien door het initiëren, opzetten en (mede) uitvoeren van een ijzersterke online marketingstrategie. 

Hoe maak je als online marketeer impact?

Met jouw werkzaamheden lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de ambities van onze klanten. Aansluitend op je ervaring kun je je verder ontwikkelen in deze rol.

 • Je neemt een leidende rol in de transformatie van de commerciële processen. Je neemt medewerkers van de klant mee in jouw kennis en kunde op het gebied van online marketing. Doelgericht en met aandacht voor effectiviteit en efficiency draag je samen met het team bij aan het verbeteren van de performance op de KPI’s.
 • Met jouw klant-inzichten, marketingstrategieën en (te ontwikkelen) HubSpot skills til je de commerciële activiteiten van je klanten naar een hoger niveau en ondersteun je ze bij het behalen van hun (commerciële) doelstellingen. Je werkt vanuit huis, bij de klant en uiteraard vanuit onze kantoren.
 • Je bent ambassadeur én het visitekaartje van Webs. Een professional waar klanten op kunnen bouwen.

Wat ga je concreet doen?

Als online marketeer help je onze klanten de volgende stap te zetten in hun marketing- en salesactiviteiten. Afhankelijk van de klant en de fase waarin het bedrijf zich bevindt moet je denken aan de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je onderzoekt de doelgroepen van de klant op hun motieven, beweegredenen en interesses.
 • Met deze inzichten ga je aan de slag met content die aantrekt als een magneet: van converterende blogs en whitepapers tot social posts, e-mails en webteksten. Hiervoor haal je verhalen en input bij de klant op.
 • Je definieert samen met het team een ideal customer profile
 • Je stelt een lijst samen met targetaccounts en ontwikkelt online strategieën om een relatie te ontwikkelen met de DMU van deze accounts. 
 • Je zorgt voor alignment van de sales- en marketingprocessen en borgt de inbound en/of account based methodiek bij de klant
 • Je optimaliseert processen en workflows; vermindert fricties in de buyers journey
 • Je draagt zorg voor het opleiden & trainen van (nieuwe) medewerkers bij de klant
 • Je staat klanten bij in het lead/demand generatie proces via e-mail marketing, social en SEO, meestal vanuit de inbound marketing methodiek, maar anders moet/mag ook
 • Je implementeert, beheert en managet processen, campagnes & data in HubSpot.

Hoe ga je je ontwikkelen?

Werken kun je overal, groeien doe je bij Webs. Dat is ons motto. We verwachten niet dat je álles al kunt. Dus, we gaan jou helpen de volgende stap te zetten. Ons doel is dat onze talenten zelf de regie hebben over hun eigen ontwikkeling. Waar word je blij van, waar ga je van “aan”?

In jouw groeipad:

 • Maak je je resultaatgerichte marketingstrategieën én het softwarepakket van HubSpot eigen. Dit doe je o.a. door trainingen te volgen en certificaten te halen binnen de HubSpot Academy.
 • Leer je hoe jij als marketeer echt impact kunt maken en werkmethoden bij klanten transformeert tot efficiënte en resultaatgerichte processen. Je bent een kei in projectmanagement, verbinding maken met mensen op alle niveaus. Met jouw expertise wek je snel vertrouwen en ga je graag voorop in het verbeteren van processen die leiden tot concrete resultaten.

Moet je dat dan allemaal zelf doen? Nee, juist niet. We are stronger as a team! Concreet betekent dit dat je kunt terugvallen op het grootste multidisciplinair team van HubSpot experts in de Europa en je in nauw contact staat met collega’s voor directe hulp of ondersteuning. Regelmatig organiseren we intervisies om met elkaar te sparren over onze best practices.

Jij bepaalt waar je de verdieping of verbreding wilt zoeken uiteraard wel in het verlengde van de behoeften van onze klanten.

Wie ben jij?

Jij bent een ondernemende online marketing-freak die staat te popelen om impact te maken bij onze klanten. Je hebt een hbo- of wo-diploma in bijvoorbeeld economie, marketing of communicatie en je hebt de nodige meters gemaakt in online marketing. Je kunt je prima aanpassen aan een wisselende werkomgeving.

Jouw soft skills

 • Je straalt zekerheid en vertrouwen uit.

 • Je kunt in een gesprek de leiding nemen en weet anderen te inspireren en zo mee te krijgen in jouw visie.

 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.

 • Je stelt de juiste prioriteiten en kan hoofd- en bijzaken goed scheiden.

 • Je bent en werkt zeer resultaatgericht, je wilt impact maken.

Jouw hard skills

 • Je hebt kennis van en ervaring met online systemen zoals HubSpot, Salesforce of andere gelijkwaardige marketing, sales, CRM of service tools.
 • Je hebt uitstekende project, stakeholder en account management skills.
 • Je beheerst het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Scoor je nog niet op alle bovenstaande facetten een 10, maar je wordt wel enthousiast van deze job? Samen ontdekken we de mogelijkheden om je carrière succesvol vorm te geven bij Webs. Dus maak even contact dan checken we dat samen. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Webs, de #1 HubSpot Consultancy Partner voor bedrijven die slimmer willen groeien. Webs bestaat uit een club young professionals die helemaal weg zijn van HubSpot en alles wat daaraan vastzit. Hiermee helpen we B2B bedrijven het onbenutte commerciële potentieel om te zetten in business groei. En daar hebben we jou bij nodig!

Overtuigd?

Als bovenstaande allemaal klopt dan is de rest natuurlijk alleen nog een formaliteit. 

Natuurlijk krijg je wat je verdient:

 • Een bruto salaris tussen € 3500 en € 5000 per maand, afhankelijk van kennis en ervaring, op basis van 40 uur per week.
 • Een telefoon en laptop van de zaak.
 • Een informeel en enthousiast team dat je zorgvuldig begeleidt en helpt beter te worden.
 • Eén offline weekend per jaar: als we met het hele team naar Spanje gaan.
 • Andere benefits zoals onder andere een bijdrage voor je sportabonnement, een goede oudedagsvoorziening en gezellige vrijdagmiddagborrels.

Kortom, deze kans wil je grijpen. Dus druk op die sollicitatiebutton.

Heb je vragen? We zijn altijd in voor een gesprek. Bel Emiel Kanters voor vragen rondom deze vacature op 06-39782054 of mail naar emiel@webs.nl

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Ervaren online marketeer? Dan horen we graag van je!